Recept

Jablková kaše se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jablková kaše se šlehačkou 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 12358

Ingredience

1 ks Citronová kůra
100 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
4 ks Hřebíček
5 ks Jablka
200 g Piškoty cukrářské
1 ks Skořice celá
100 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 818kJ
24% Sacharidy 85 g
16% Tuky 12 g
8% Sodík 164 mg
5% Bílkoviny 3 g

Jablková kaše se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Omytá jablka rozvaříme s cukrem, skořicí, hřebíčkem, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem.

2

Rozvařená jablka prolisujeme a rozdělíme do kompotových mističek. Necháme vychladit.

3

Před podáváním ozdobíme kaši ušlehanou smetanou a cukrářskými piškoty.

Poznámka

Servírujeme studené.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Jablková kaše se šlehačkou
Moc dobrá kaše, hlavně pro děti. Klidně bych přidala na porci více jablíček. Piškoty jsem podávala zvlášť, rozvařená jablka půjdou i rozmixovat ponorným mixérem. Neměla jsem bio citron, tak jsem místo kůry dala šťávu. A jelikož jsem dělala jen dvě porce, tak jsem použila šlehačku ve spreji a dopadlo to, jak dopadlo. Vůbec nedrží tvarsorry

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept