Mandlový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlový nákyp
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12365 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
100 g | Mandle mleté |
150 g | Máslo čerstvé |
0,8 l | Mléko plnotučné |
30 g | Solamyl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 409,0mg |
Draslík | 281,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 933,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mandlový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Žloutky utřeme s cukrem, přidáme Solamyl, mleté mandle a za stálého míchání přilijeme mléko, přidáme nakrájené máslo. Vše zvolna vaříme na mírném ohni. |
2 | Do uvařené, vychladlé hmoty lehce zamícháme pevný sníh ušlehaný z 8 bílků. |
3 | Těsto nalijeme do formy vymaštěné máslem a vysypané cukrem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Servírujeme teplé.