Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12365

Ingredience

150 g Cukr krupice
100 g Mandle mleté
0,8 l Mléko plnotučné
150 g Máslo čerstvé
30 g Solamyl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 492 kcal
Kilojoule 2 059kJ
12% Sacharidy 44 g
35% Tuky 26 g
7% Sodík 133 mg
37% Bílkoviny 21 g

Mandlový nákyp postup přípravy receptu:

1

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme Solamyl, mleté mandle a za stálého míchání přilijeme mléko, přidáme nakrájené máslo. Vše zvolna vaříme na mírném ohni.

2

Do uvařené, vychladlé hmoty lehce zamícháme pevný sníh ušlehaný z 8 bílků.

3

Těsto nalijeme do formy vymaštěné máslem a vysypané cukrem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept