Cuketa s bruscheti - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketa s bruscheti
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12368 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 8,2mg |
Draslík | 292,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cuketa, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Cuketa s bruscheti postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Na rozpáleném oleji opečeme osolenou, na kolečka pokrájenou cuketu a vyjmeme ji. Do výpeku vložíme rozkrájenou cibuli, krátce ji osmahneme, přidáme rajčata, nasekaný česnek, oregano, bazalku, petrželku a sůl. Vše podusíme do odpaření tekutiny. |
3 | Krajíčky veky opečeme na teflonové pánvi. Na topinky (bruscheti) rozložíme opečené plátky cukety, potřeme rajčaty a posypeme nastrouhaným Parmezánem. Zapečeme pod grilem nebo v troubě. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.