Oříškový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Oříškový pudink
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12376 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
100 g | Máslo čerstvé |
0,8 dl | Mléko polotučné |
100 g | Ořechy lískové |
100 g | Strouhanka |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 400,0mg |
Draslík | 312,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy lískové, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Oříškový pudink postup přípravy receptu:
1 | Zpěníme máslo s cukrem, postupně přidáme žloutky a vše ochutíme vanilkovým cukrem. |
2 | Prosátou strouhanku smícháme s mletými, mírně opraženými lískovými oříšky, pokapeme mlékem a zamícháme do zpěněného másla. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný ze 6 bílků. |
3 | Hmotu vlijeme do pudinkové formy a vaříme nejméně 30 minut. |
Poznámka
Servírujeme studené.