Jednoduchý recept

Oříškový pudink

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 12376

Ingredience

100 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
0,8 dl Mléko polotučné
100 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy lískové
100 g Strouhanka
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 658 kcal
Kilojoule 2 753kJ
13% Sacharidy 49 g
61% Tuky 46 g
15% Sodík 292 mg
31% Bílkoviny 17 g

Oříškový pudink postup přípravy receptu:

1

Zpěníme máslo s cukrem, postupně přidáme žloutky a vše ochutíme vanilkovým cukrem.

2

Prosátou strouhanku smícháme s mletými, mírně opraženými lískovými oříšky, pokapeme mlékem a zamícháme do zpěněného másla. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný ze 6 bílků.

3

Hmotu vlijeme do pudinkové formy a vaříme nejméně 30 minut.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept