Kávový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kávový nákyp
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12382 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
30 g | Káva mletá |
120 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 369,5mg |
Draslík | 300,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Káva mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kávový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Kávu spaříme v 1,5 dl vody. Přidáme 1 dl smetany, mouku, máslo (100 g) a vše uvaříme. |
2 | Po vychladnutí přimícháme postupně 6 žloutků a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný ze 6 bílků. |
3 | Nákyp plníme do vymazaných forem a pečeme asi 20 minut v mírně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Servírujeme teplé.