Pohanková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohanková polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1240 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Petržel - nať |
32 g | Pohanka |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
37,5 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 74,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Pohanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohanková polévka postup přípravy receptu:
1 | Na oleji zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme pohanku a orestujeme. Poté přilijeme vodu. |
2 | Kořenovou zeleninu oloupeme, omyjeme a nastrouháme. |
3 | Jakmile se voda vaří, přisypeme zeleninu. |
4 | Polévku osolíme a mírně vaříme, dokud zelenina a pohanka nezměknou. |
5 | Do hotové polévky přidáme nasekanou petrželku. |
Potřebovala jsem rychlou a jednoduchou zeleninovou polévku se zavářkou. Zeleniny jsem dala víc než je v receptu, máme ji rádi. Osmahnutá na trošce tuku dodá polévce chuť. Pohanku jsem dala až po povaření zeleniny a nechala ji jen přejít varem a pak dojít. Delším vařením se totiž ničí cenný rutin. Polévka je dobrá, snesla by i trošku česneku.