Recept

Chřest zapečený se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12417

Ingredience

1 kg Chřest bílý
20 g Máslo čerstvé
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Strouhanka
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 066kJ
4% Sacharidy 13 g
23% Tuky 18 g
10% Sodík 205 mg
26% Bílkoviny 15 g

Chřest zapečený se smetanou postup přípravy receptu:

1

Očištěný chřest svážeme do svazečků a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme jej a necháme okapat.

2

Nákypovou formu vymastíme máslem a vysypeme strouhankou. Přilijeme polovinu smetany rozšlehané s částí nastrouhaného sýru a poklademe chřestem. Zalijeme zbylou smetanou rozšlehanou se zbylým sýrem, posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla.

3

Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept