Recept

Hlávkový salát se žloutkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12425

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej salátový
1 ks Salát hlávkový
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 68 kcal
Kilojoule 285kJ
1% Sacharidy 3 g
7% Tuky 5 g
5% Sodík 101 mg
3% Bílkoviny 2 g

Hlávkový salát se žloutkem postup přípravy receptu:

1

Hlávkový salát rozebereme na listy, dobře je omyjeme a osušíme.

2

Připravíme zálivku ze 3 lžic vody, z octa, cukru a soli.

3

Listy salátu smícháme se zálivkou, upravíme je na talířky a pokapeme olejem. Nakonec salát posypeme uvařeným, jemně nastrouhaným žloutkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept