Recept

Fenykl zapečený se šunkou a vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 12438

Ingredience

0,5 ks Cibule
700 g Fenykl sladký - hlíza
2 dl Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 140kJ
2% Sacharidy 8 g
28% Tuky 21 g
13% Sodík 255 mg
25% Bílkoviny 14 g

Fenykl zapečený se šunkou a vejci postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci másla. Přidáme očištěný fenykl nakrájený na proužky, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme doměkka.

2

Na lžíci másla z mouky a mléka připravíme hustý bešamel, osolíme, opepříme a vmícháme drobně nakrájenou šunku a nastrouhaný sýr.

3

Větší díl fenyklu prolisujeme a vmícháme do omáčky spolu s kouskem másla a zbylým fenyklem.

4

Do směsi vmícháme žloutky a sníh ušlehaný z bílků, urovnáme ji do máslem vymaštěné nákypové formy a upečeme v mírně vyhřáté troubě.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept