Recept

Chřest s vejcem a šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 12439

Ingredience

12 ks Chřest bílý
1 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 ks Paprikové lusky čerstvé
1 ks Petržel - nať
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 110 kcal
Kilojoule 461kJ
1% Sacharidy 3 g
13% Tuky 10 g
11% Sodík 229 mg
5% Bílkoviny 3 g

Chřest s vejcem a šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Očištěný chřest svážeme do svazečků, vložíme do vařící osolené a mírně oslazené vody a chvíli povaříme. Přidáme 1 lžíci octa a uvaříme doměkka.

2

Měkký chřest vyjmeme, necháme okapat, osušíme a dáme vychladnout.

3

Vejce mezitím uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

4

Smetanu ušleháme se špetkou soli. Uvařená vejce drobně nakrájíme a z očištěné papriky odkrojíme 8 tenkých proužků a zbylý kus papriky nakrájíme na kostičky.

5

Chřest upravíme na talířky, ozdobíme ušlehanou smetanou, posypeme nasekaným vejcem a kostičkami papriky. Navrch dáme proužky papriky a snítku petrželky.

6

Podáváme jako studený předkrm.

Poznámka

Můžeme použít i sterilovanou papriku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept