Chřest s vejcem a šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest s vejcem a šlehačkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12439 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
12 ks | Chřest bílý |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 ks | Petržel - nať |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 88,8mg |
Draslík | 62,9mg |
Vláknina | 147,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cukr krupice, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chřest s vejcem a šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěný chřest svážeme do svazečků, vložíme do vařící osolené a mírně oslazené vody a chvíli povaříme. Přidáme 1 lžíci octa a uvaříme doměkka. |
2 | Měkký chřest vyjmeme, necháme okapat, osušíme a dáme vychladnout. |
3 | Vejce mezitím uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. |
4 | Smetanu ušleháme se špetkou soli. Uvařená vejce drobně nakrájíme a z očištěné papriky odkrojíme 8 tenkých proužků a zbylý kus papriky nakrájíme na kostičky. |
5 | Chřest upravíme na talířky, ozdobíme ušlehanou smetanou, posypeme nasekaným vejcem a kostičkami papriky. Navrch dáme proužky papriky a snítku petrželky. |
6 | Podáváme jako studený předkrm. |
Poznámka
Můžeme použít i sterilovanou papriku.