Jednoduchý recept

Kapustová polévka s uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12440

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
300 g Kapusta hlávková
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
40 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
150 g Uzené maso vařené
1 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 475 kcal
Kilojoule 1 989kJ
5% Sacharidy 18 g
53% Tuky 40 g
54% Sodík 1 g
25% Bílkoviny 14 g

Kapustová polévka s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Na 20 g sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme omytou kapustu nakrájenou na nudličky, osmahneme ji a zalijeme vařícím vývarem.

2

Na zbylém sádle osmažíme mouku, zalijeme vlažným vývarem, rozšleháme a povaříme.

3

Téměř měkkou kapustu přidáme i s vývarem a nakrájeným uzeným masem do povařené jíšky. Dále přidáme rajčatový protlak, cukr, sůl, vše ještě krátce povaříme.

4

Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept