Jednoduchý recept

Krémová květáková polévka se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 12442

Ingredience

0,5 ks Bujón hovězí
1 ks Květák
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 105kJ
6% Sacharidy 21 g
23% Tuky 17 g
29% Sodík 586 mg
18% Bílkoviny 10 g

Krémová květáková polévka se smetanou postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák rozebereme na růžičky, opláchneme je a necháme okapat. Košťál nakrájíme na malé kousky.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a krátce povaříme. Po chvíli přidáme nakrájený košťál, růžičky květáku (asi 8 růžiček uvaříme zvlášť v osolené vodě) a vaříme doměkka. Polévku povaříme, rozmixujeme, přisolíme, okořeníme a přivedeme k varu.

3

Smetanu rozšleháme se žloutky, vlijeme do polévky a jen přihřejeme.

4

Nakonec do polévky přidáme zvlášť uvařené růžičky květáku a nasekanou pažitku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept