Okurka s pěnou ze žervé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurka s pěnou ze žervé
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12445 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Okurka salátová |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
120 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 264,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurka salátová, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Okurka s pěnou ze žervé postup přípravy receptu:
1 | Omytou a osušenou okurku podélně rozkrojíme na poloviny. Vnitřek vydlabeme lžičkou a okurku osolíme. |
2 | Žervé smícháme s jemně nakrájenou cibulí a paprikou, přidáme mletou papriku, sůl a pepř. |
3 | Směsí naplníme připravené půlky okurek, spojíme je do původního tvaru a dáme vychladit. |
4 | Před podáváním nakrájíme okurku na kolečka. |