Patizony s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Patizony s vejci
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12449 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
800 g | Patison |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Ementál (Primátor) |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 511,7mg |
Draslík | 533,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Kmín celý, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Patison, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Patizony s vejci postup přípravy receptu:
1 | Patizony očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na rozškvařené slanině nakrájené na kostičky, přidáme patizony, sůl, pepř a kmín. Dusíme doměkka. |
3 | Podušené patizony zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme, až se vejce srazí. |
4 | Na talířích pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a jemně nakrájenou pažitkou. |
Poznámka
Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.