Patizony smažené v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Patizony smažené v těstíčku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12452 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 dl | Mléko polotučné |
110 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
800 g | Patison |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 139,2mg |
Draslík | 343,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 141,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Patison mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Patizony smažené v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté patizony nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Osolíme je a potřeme utřeným česnekem. |
2 | Rozšleháme vejce, mouku, 1 lžíci oleje, mléko a sůl. Ve vzniklém těstíčku namáčíme plátky patizonů a vkládáme je do rozehřátého oleje. Usmažíme je po obou stranách dorůžova. |
Poznámka
Podáváme s opečenými bramborami a tatarskou omáčkou nebo s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.