Recept

Bramborová kaše zelená

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12455

Ingredience

1 kg Brambory
400 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
4 polévková lžíce Strouhanka
1 polévková lžíce Sůl
2,5 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
6 polévková lžíce Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 432kJ
12% Sacharidy 43 g
20% Tuky 15 g
31% Sodík 627 mg
21% Bílkoviny 12 g

Bramborová kaše zelená postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na stejné kousky, zalijeme do roviny horkou osolenou vodou a vaříme 15–20 minut do měkka. Poté je scedíme, prolisujeme nebo rozmělníme mačkadlem, aby nikde nezůstal kousek brambor v celku.

2

Jakmile jsou všechny rozmačkané, přidáme lžíci syrového másla a po částech přiléváme svařené horké mléko. Stále mícháme a kaši řádně našleháme. Přimícháme několik lžic podušeného a prolisovaného špenátu, ochuceného špetkou soli, pepřem a česnekem. Opět řádně našleháme. Dle potřeby přisolíme.

3

Kaši posypeme strouhankou na sucho opraženou, kterou po odstavení z ohně omastíme máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept