Gratinované filé se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované filé se žampiony
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12467 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 ks | Citrony |
600 g | Filé z aljašské tresky |
60 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 158,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citrony, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Gratinované filé se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé vložíme do lžící másla vymazané zapékací mísy, osolíme a na povrchu potřeme máslem. Poklademe tenkými plátky žampionů, osolíme a posypeme citronovou kůrou a nastrouhaným sýrem. |
2 | Pokrm pečeme ve vyhřáté troubě, až ryba pustí šťávu a sýr na povrchu je zapečený. |
3 | Podáváme s plátkem citronu a každou porci ozdobíme snítkou petrželky. |