Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12494

Ingredience

1,5 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Droždí
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
200 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 589kJ
19% Sacharidy 70 g
110% Tuky 82 g
9% Sodík 173 mg
24% Bílkoviny 13 g

Staročeské mrkvance postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev jemně nastrouháme a zalijeme trochou vody. Přidáme máslo a dusíme doměkka a do vysmahnutí šťávy. Měkkou mrkev prolisujeme.

2

Z 1/2 šálku mléka, 1 lžičky cukru a z droždí připravíme kvásek. Mouku osolíme, přidáme kvásek, prolisovanou mrkev s máslem, vejce a vlažné mléko. Zaděláme těsto a necháme je vykynout.

3

Z těsta tvarujeme malé vdolky, které upečeme na plechu nebo na plotýnce.

Poznámka

Upečené mrkvance potřeme povidly a posypeme nastrouhaným tvarohem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept