Recept

Rajčata smažená v těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12520

Ingredience

250 ml Mléko polotučné
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej stolní
10 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 454kJ
4% Sacharidy 13 g
40% Tuky 30 g
11% Sodík 228 mg
13% Bílkoviny 7 g

Rajčata smažená v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme osolenou mouku (4 lžíce), uděláme důlek, přilijeme rozšlehaná vejce, olej (1 lžička) a trochu mléka. Vařečkou dobře vypracujeme řidší těsto. Potom přilijeme ještě mléko, zamícháme a necháme asi 30 minut odpočinout.

2

Omytá rajčata nakrájíme na silnější plátky, osolíme a obalíme v mouce. Plátky namočíme do těstíčka a ihned je vložíme do horkého oleje a na středně silném ohni je smažíme.

3

Osmažená rajčata necháme okapat na papírových ubrouscích.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept