Masová pomazánka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masová pomazánka se zeleninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12528 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
3 polévková lžíce | Hořčice |
250 g | Hovězí maso vařené |
0,5 ks | Křen |
100 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
150 g | Vepřové maso pečené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 381,9mg |
---|---|
Cholesterol | 106,7mg |
Draslík | 33,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Křen, Sádlo škvařené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso vařené, Mrkev kořen, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Masová pomazánka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Vařené hovězí maso nakrájíme, přidáme 2 lžíce vývaru a umeleme. Potom umeleme vepřové maso a nakonec zeleninu uvařenou ve vývaru. Vše dobře promícháme. |
2 | Do směsi přidáme trochu sádla, hořčici a podle chuti sůl. Necháme v chladu odležet. |
3 | Pomazánkou potíráme krajíce chleba a povrch sypeme nastrouhaným křenem. |
Poznámka
Podáváme s čerstvou nebo nakládanou zeleninou.