Recept

Mletý steak po holandsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12545

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Hovězí maso zadní
4 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Petržel - nať
1 ks Rajčata
50 g Sýr Gouda 45%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 044kJ
10% Sacharidy 38 g
26% Tuky 20 g
36% Sodík 729 mg
71% Bílkoviny 40 g

Mletý steak po holandsku postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na kousky a na jemno umeleme. Promícháme je s jemně pokrájenou cibulí, solí a pepřem.

2

Ze směsi vytvarujeme 2 steaky. V horkéme oleji na pánvi je opečeme po jedné straně, obrátíme, do mezer vyklepneme vejce. Na steaky položíme plátky sýra a dopečeme.

3

Žemle rozkrojíme, na spodní část položíme steak se sýrem, na něj kolečko omytého rajčete, osolíme, navrch dáme vejce. Posypeme je paprikou a ozdobíme snítkou petrželky. Přikryjeme druhou půlkou žemle a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Můžeme použít i maso z roštěnce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept