Recept

Mleté skopové maso s rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12553

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Lilek
6 polévková lžíce Olej stolní
1 ks Paprikové lusky čerstvé
4 ks Rajčata
1 ks Rozmarýn čerstvý
200 g Rýže loupaná
300 g Skopová plec
100 g Sýr Gouda 45%
1 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 285kJ
15% Sacharidy 54 g
38% Tuky 29 g
21% Sodík 411 mg
35% Bílkoviny 20 g

Mleté skopové maso s rýží postup přípravy receptu:

1

Na části oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme umleté maso, osmahneme je a osolíme. Podlijeme trochou horké vody, dusíme asi 20 minut.

2

Zeleninu očistíme a omyjeme, lilek nakrájíme na plátky, osolíme, přikrytý necháme odležet. Papriku zbavenou jádřinců pokrájíme na proužky, spařená rajčata oloupeme a rozkrájíme na dílky. Rýži propláchneme a spaříme vařící vodou.

3

Na zbylém oleji osmahneme lilek, papriku, přidáme rajčata, osolíme a chvíli podusíme. Dále přidáme rozmarýn, prolisovaný česnek, podušené maso a rýži. Vše zalijeme horkou vodou a dusíme do měkka.

4

Nakonec posypeme pokrm nastrouhaným sýrem a necháme v troubě zapéci.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept