Mleté maso po mexicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté maso po mexicku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12559 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
400 g | Fazole vařené |
1 ks | Feferony |
400 g | Hovězí maso mleté |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Oregano sušené |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 62,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole vařené, Feferony, Hovězí maso mleté, Olej stolní, Oregano sušené, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Mleté maso po mexicku postup přípravy receptu:
1 | Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme je. Osolíme, podlijeme trochou horké vody a dusíme. |
2 | Očištěnou zeleninu omyjeme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme je na proužky. Feferonku nasekáme, spařená rajčata oloupeme a pokrájíme na dílky. |
3 | K masu přidáme zeleninu, podusíme, dále přidáme fazole, oregano a ještě krátce dusíme. |
4 | Nakonec pokrm ochutíme prolisovaným česnekem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Myslím, že je v receptu až moc ingrediencí. Ve finále je z toho taková hromada. Nebýt česneku a feferonek nijak by jídlo chuťově nevyniklo.
Škoda, vypadá to jinak pěkně