Smažené žampiony plněné mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené žampiony plněné mletým masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12562 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Maso mleté - mix |
100 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Olej stolní |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 89,3mg |
Draslík | 222,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 73,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Rozmarýn sušený, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mouka polohrubá, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smažené žampiony plněné mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme, klobouky oloupeme, nožky vykrojíme a nakrájíme na plátky. Na oleji je podusíme, přidáme k osolenému mletému masu, přidáme koření a vše promícháme. |
2 | Kousky masové hmoty vmáčkneme do kloboučků žampionů. |
3 | Vejce a bílek rozšleháme s pivem a moukou na hustší těstíčko. Naplněné houby posypeme moukou, namáčíme do těstíčka. Vkládáme je do horkého oleje a zvolna smažíme. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a salátem z čerstvé zeleniny. Servírujeme teplé.