Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1257

Ingredience

0,5 g Bobkový list
250 g Cibule
80 g Houby sušené
1200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Nové koření celé
2 g Pepř černý mletý
100 g Sádlo škvařené
30 g Sůl
150 g Tuk
40 g Vejce slepičí
700 ml Voda pitná
1500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 732 kcal
Kilojoule 3 062kJ
28% Sacharidy 102 g
37% Tuky 27 g
61% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Polské pirohy postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí propláchneme a okapané překrájíme. Potom zelí zalijeme trochou vody, přidáme nové koření, bobkový list a dusíme pod poklicí doměkka.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku osmahneme dorůžova. Vlijeme ji do podušeného zelí, osolíme, opepříme, zamícháme a krátce podusíme.

3

Houby propláchneme, namočíme a potom podusíme. Podušené houby scedíme, jemně nasekáme a zamícháme do zelí.

4

Vodu rozmíchanou s vejcem vlijeme do prosáté mouky a zpracujeme hladké těsto. Vyválíme je na tenčí plát a tvořítkem vykrojíme kolečka o průměru 8cm. Do středu koleček dáme zelí s houbami, v polovině přehneme a okraje dobře stiskneme.

5

Pirohy vkládáme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je lehce zamícháme a zvolna vaříme. Uvařené pirohy necháme okapat.

6

Při podávání pokrm přelijeme rozpuštěným sádlem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept