Zapékaná vejce se sardelovými řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná vejce se sardelovými řezy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12576 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Sardelové řezy |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 452,4mg |
---|---|
Cholesterol | 279,4mg |
Draslík | 200,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sardelové řezy, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapékaná vejce se sardelovými řezy postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu vymažeme máslem, vlijeme kyselou smetanu a do smetany rozklepneme vejce. Povrch posypeme jemně nakrájenými sardelovými řezy a pokapeme máslem. |
2 | Pokrm zapečeme v troubě, až bílky ztuhnou. |
3 | Podáváme s osmaženými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.