Sýrový puding pečený ve formě
80 min.
Ingredience
- 70gramůMouka polohrubá
- 1kusPetržel - nať
- 70gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVejce slepičí
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
30 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
658 mg
Cukr
558 mg
Postup přípravy
- 1Změklé máslo utřeme se žloutky. Mléko rozmícháme s moukou a svaříme na hustou kaši. Po prochladnutí po lžících přidáváme k utřeným žloutkům s máslem a dobře mícháme. Nakonec lehce přimícháme nastrouhaný sýr a pevný sníh, ušlehaný z bílků.
- 2Hmotu naplníme do vymaštěné, moukou vysypané pudingové formy, uzavřeme ji, postavíme do nádoby s vodou a ve vyhřáté troubě pečeme přibližně hodinu.
- 3Upečený puding vyklopíme, ozdobíme petrželkou a omastíme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.