Hovězí pečeně s párky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně s párky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12582 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
700 g | Hovězí maso zadní |
80 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Párky jemné |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 125,5mg |
Draslík | 36,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí pečeně s párky postup přípravy receptu:
1 | Na másle osmahneme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, přidáme cibuli, ještě osmahneme. |
2 | Omyté maso osolíme, protkneme párky a na zelenině po všech stranách opečeme. Podlijeme vodou a dusíme v troubě. |
3 | Když je maso měkké, zahustíme omáčku moukou, necháme vysmahnout, podlijeme a povaříme. Část omáčky přecedíme na rozkrájené maso, zbylou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku. |
4 | Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky, rýže nebo vařené brambory a zeleninový salát. |
Poznámka
Servírujeme teplé.