Pekařská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pekařská polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 126 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Mrkev kořen |
1 g | Muškátový květ |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
10 g | Petržel - nať |
15 g | Polévkové koření |
100 g | Strouhanka |
20 g | Sůl |
150 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
200 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 54,8mg |
Draslík | 868,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 472,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Muškátový květ, Petržel kořen, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polévkové koření, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pekařská polévka postup přípravy receptu:
1 | Vývar z hovězích kostí převaříme. |
2 | V míse utřeme máslo a vejce, přidáme namočenou a vymačkanou žemli, strouhanku, prosátou mouku, muškátový květ, pepř a sůl. |
3 | Vše dobře propracujeme a tvarujeme knedlíčky, které na tuku dozlatova osmažíme. |
4 | Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Ve vývaru ji uvaříme doměkka. |
5 | Polévku dochutíme polévkovým kořením a osolíme. |
6 | Před podáváním do polévky vkládáme smažené žemlové knedlíčky a nakrájenou petrželovou nať. |
Poznámka