Pekařská polévka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
610 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar z hovězích kostí převaříme.
  • 2
    V míse utřeme máslo a vejce, přidáme namočenou a vymačkanou žemli, strouhanku, prosátou mouku, muškátový květ, pepř a sůl.
  • 3
    Vše dobře propracujeme a tvarujeme knedlíčky, které na tuku dozlatova osmažíme.
  • 4
    Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Ve vývaru ji uvaříme doměkka.
  • 5
    Polévku dochutíme polévkovým kořením a osolíme.
  • 6
    Před podáváním do polévky vkládáme smažené žemlové knedlíčky a nakrájenou petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.