Recept

Bramborové šišky s máslem a houskou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bramborové šišky s máslem a houskou 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1262

Ingredience

2400 g Brambory
300 g Cukr moučkový
600 g Mouka pšeničná hrubá
300 g Máslo čerstvé
240 g Pšeničná krupice
450 g Strouhanka
30 g Sůl
120 g Vejce slepičí
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 913 kcal
Kilojoule 3 821kJ
40% Sacharidy 146 g
38% Tuky 29 g
76% Sodík 2 g
35% Bílkoviny 20 g

Bramborové šišky s máslem a houskou postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Potom je umeleme nebo jemně nastrouháme, přidáme sůl, prosátou krupici a hrubou mouku, rozmíchaná vejce a propracujeme v tužší těsto.

2

Z těsta vyválíme silnější prameny a rozkrájíme je na dílky, ze kterých vyvalujeme šišky. Vkládáme je do osolené vařící vody, krátce po zavaření je lehce zamícháme a zvolna vaříme. Uvařené necháme okapat.

3

Nakonec šišky posypeme prosátou, na sucho osmahnutou strouhankou.

4

Při podávání pokrm posypeme moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Bramborové šišky s máslem a houskou
Parádní recept na jídlo mého dětstvísmile Šišky občas dělávám stále a s opraženou strouhankou je mám nejraději. Asi vzpomínka mládí grin Pro začínající doporučuji jako první postavit na sporák vodu, aby těsto dlouho"nestálo" a šišky se mohly ihned vařit, jelikož těsto pak řídne. Taky máme různé odrůdy brambor a někdy je třeba oproti receptu mouky méně a někdy více, prostě dle potřeby. A pokud chce někdo vsadit na jistotu, že se šišky nerozvaří, přidá k mouce lžíci solamylu - bramborového škrobu. Šišky vaříme opravdu jen krátce, jak vyplavou na povrch tak zbystřímeblink Když, tak vytáhneme jeden kousek, překrojíme a poznáme jestli už jsou nebo ještě chvilinku. Ingredience jsem měla na 2 porce, ale pokud doma nemáme dřevorubce nebo věčně hladového puboše tak to vyjde na tři celkem slušné porce.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept