Zeleninová pomazánka
- Celkový čas:
- 45 minut
- Doba přípravy:
- 25 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 ks
- Cibule
- 150 g
- Cukr krupice
- 2 kávová lžička
- Hořčičné semínko
- 0,3 l
- Ocet kvasný lihový
- 3 ks
- Paprikové lusky čerstvé
- 1 kg
- Rajčata zelená
- 2 kávová lžička
- Sůl
Postup
1 | Očištěnou a omytou syrovou zeleninu umeleme a podusíme se solí, octem, cukrem a hořčičným semínkem 15-20 minut. |
2 | Směs napěchujeme do čistých sklenic a uzavřeme. |
3 | Pomazánku podáváme k vařeným masům nebo mažeme na chléb s máslem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 107 kcal |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 24 g |
Tuky | 1 g |
Uhlovodany | 24 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 283,3 mg |
Sodík | 169,3 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 672,1 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 44,5 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,8 mg |
Komentáře a hodnocení