Bramborová sláma smažená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová sláma smažená
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12660 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 141 kcal
Kilojoule 588kJ
6% Sacharidy 23 g
5% Tuky 4 g
4% Sodík 77 mg
9% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 774,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Bramborová sláma smažená postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na plátky 2 mm tenké. Z plátků nakrájíme nudle zhruba 2 mm široké. Propláchneme, usušíme a smažíme v rozehřátém oleji. Před podáváním osolíme. |
2 | Bramborová sláme se smaží mnohem kratší dobu, než bramborové hranolky. |
Parádní a jednoduchý recept na domácí bramborovou slámu. Já ještě malinko opepřila