Jednoduchý recept

Zeleninový nákyp s rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 12664

Ingredience

250 g Chřest bílý
100 g Houby čerstvé
250 g Květák
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Olej stolní
100 g Rýže loupaná
2 polévková lžíce Strouhanka
30 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 130kJ
8% Sacharidy 30 g
49% Tuky 37 g
16% Sodík 312 mg
29% Bílkoviny 16 g

Zeleninový nákyp s rýží postup přípravy receptu:

1

Očištěný chřest a květák krátce ovaříme v osolené vodě. Očištěné, nakrájené houby podusíme na oleji a propláchnutou rýži udusíme do poloměkka.

2

Rýži promícháme se žloutky a nastrouhaným sýrem, přidáme jemně nasekanou šunku, nadrobno nakrájenou zeleninu, podušené houby a nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

3

Hmotu vložíme do vymazané a vysypané zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

4

Nákyp podáváme politý máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept