Jednoduchý recept

Houby v octě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 12669

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kg Houby čerstvé
1 polévková lžíce Hořčičné semínko
5 ks Nové koření celé
0,1 l Ocet kvasný lihový
5 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 100 kcal
Kilojoule 419kJ
5% Sacharidy 19 g
2% Tuky 2 g
5% Sodík 108 mg
13% Bílkoviny 8 g

Houby v octě postup přípravy receptu:

1

Očištěné houby povaříme asi 3 minuty v osolené vodě.

2

Ocet, vodu, cukr, sůl, pepř, nové koření a bobkový list svaříme a necháme vychladnout.

3

Povařené houby urovnáme do čistých sklenic, posypeme je hořčičným semínkem a zalijeme vychladlým zálivem. Sklenice uzavřeme nebo povážeme a sterilujeme 20 minut při 90 stupních Celsia.

Poznámka

K houbám můžeme přidat i zeleninu povařenou v osolené vodě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept