Krupicová kaše s máslem a skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicová kaše s máslem a skořicí
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1267 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Cukr moučkový |
300 g | Máslo čerstvé |
3 l | Mléko polotučné |
600 g | Pšeničná krupice |
3 g | Skořice mletá |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 66,0mg |
Draslík | 2,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicová kaše s máslem a skořicí postup přípravy receptu:
1 | Do vařícího, mírně osoleného mléka za stálého promíchávání zavaříme prosátou krupici. Zvolna vaříme, až se krupice uvaří a vznikne přiměřeně hustá kaše. |
2 | Porce kaše sypeme směsí moučkového cukru se skořicí a přeléváme rozpuštěným máslem. |
3 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Kaši můžeme posypat kakaem nebo nastrouhanou čokoládou.