Nádivka z pražených lískových oříšků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka z pražených lískových oříšků
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12674 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
70 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
50 g | Ořechy lískové |
2 kávová lžička | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
34% Kalorie 666 kcal
Kilojoule 2 785kJ
27% Sacharidy 98 g
41% Tuky 30 g
0% Sodík 2 mg
13% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 341,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 7,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ořechy lískové, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nádivka z pražených lískových oříšků postup přípravy receptu:
1 | Lískové oříšky upražíme na pánvi dočervena. Po vychladnutí z nich odstraníme slupky a oříšky umeleme. Přidáme cukr, vanilkový cukr a trochu vody. |
2 | Nádivku používáme při přípravě cukroví a moučníků. |