Nádivka z pražených ovesných vloček

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 20gramůCukr krupice
    • 40gramůOřechy vlašské
    • 1lžičkaRum
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 1lžičkaKakao - prášek
    • 50gramůCukr moučkový
    • 60gramůOvesné vločky
    • 4lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
32 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
9 g
Cukr
72 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ovesné vločky upražíme s trochou cukru na pánvi dozlatova.
  • 2
    Po vychladnutí je umeleme, smícháme s mletými ořechy, osladíme a rozředíme mlékem a rumem.
  • 3
    Pro vylepšení chuti můžeme přidat citronovou kůru a kakao.
  • 4
    Nádivku používáme při přípravě moučníků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.