Jednoduchý recept

Špejcharová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 127

Ingredience

133 g Játra hovězí
13 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,7 g Nové koření celé
0,7 g Pepř černý celý
0,7 g Pepř černý mletý
13 g Polévkové koření
33 g Pšeničná krupice
333 g Slepice
67 g Strouhanka
20 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
100 g Zelenina kořenová
13 g Česnek
67 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 146 kcal
Kilojoule 610kJ
4% Sacharidy 14 g
5% Tuky 4 g
43% Sodík 869 mg
24% Bílkoviny 13 g

Špejcharová polévka postup přípravy receptu:

1

Slepici očistíme a opláchneme. Zalijeme ji studenou vodou, uvedeme do varu, snížíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme celý pepř a nové koření a vaříme, až slepice částečně změkne.

2

Potom přidáme očištěnou, opláchnutou a na větší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vaříme doměkka.

3

Uvařenou slepici vyjmeme, vykostíme a maso i zeleninu nakrájíme na drobné kostičky.

4

Vývar dochutíme polévkovým kořením a krátce povaříme.

5

Příprava játrových knedlíčků: Hovězí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Jemně je semeleme, přidáme vejce, krupici, strouhanku, sůl, mletý pepř, mouku a třený česnek. Vše dobře promícháme.

6

Ze směsi tvarujeme menší knedlíčky. Každý knedlíček protkneme křížem makarónem tak, aby konce překrývaly. Knedlíčky uvaříme.

7

Při podávání vložíme do vývaru knedlíčky, nakrájené slepičí maso a zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept