Špejcharová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špejcharová polévka
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 127 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
13 g | Česnek |
133 g | Játra hovězí |
13 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,7 g | Nové koření celé |
0,7 g | Pepř černý celý |
0,7 g | Pepř černý mletý |
13 g | Polévkové koření |
33 g | Pšeničná krupice |
333 g | Slepice |
67 g | Špagety, Makarony |
67 g | Strouhanka |
20 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 83,4mg |
Draslík | 143,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Játra hovězí, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slepice, Špagety, Makarony, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Polévkové koření, Pšeničná krupice, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Špejcharová polévka postup přípravy receptu:
1 | Slepici očistíme a opláchneme. Zalijeme ji studenou vodou, uvedeme do varu, snížíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme celý pepř a nové koření a vaříme, až slepice částečně změkne. |
2 | Potom přidáme očištěnou, opláchnutou a na větší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vaříme doměkka. |
3 | Uvařenou slepici vyjmeme, vykostíme a maso i zeleninu nakrájíme na drobné kostičky. |
4 | Vývar dochutíme polévkovým kořením a krátce povaříme. |
5 | Příprava játrových knedlíčků: Hovězí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Jemně je semeleme, přidáme vejce, krupici, strouhanku, sůl, mletý pepř, mouku a třený česnek. Vše dobře promícháme. |
6 | Ze směsi tvarujeme menší knedlíčky. Každý knedlíček protkneme křížem makarónem tak, aby konce překrývaly. Knedlíčky uvaříme. |
7 | Při podávání vložíme do vývaru knedlíčky, nakrájené slepičí maso a zeleninu. |