Králičí ragú se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí ragú se žampiony
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12706 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
8 krajíc | Chléb toastový |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 špetka | Kari koření |
800 g | Králičí maso |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
150 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Ementál (Primátor) |
400 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
8 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 136,6mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Kari koření, Králičí maso, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Sýr Ementál (Primátor), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Králičí ragú se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykostěné králičí maso nakrájíme na kostičky, vložíme spolu a nakrájeným pórkem, nasekanou šalotkou a česnekem na rozpálené máslo. Chvíli restujeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a osmahneme. Vše zalijeme vývarem a vínem, na mírném ohni necháme zvolna probublávat. |
2 | Do připraveného základu přidáme očištěné, na plátky pokrájené žampiony, kari koření a na kousky rozkrájený fenykl. |
3 | Vymazanou zapékací mísu vyložíme nasucho opečeným chlebem, přelijeme připraveným ragú a posypeme nastrouhaným sýrem. |
4 | Pokrm zapečeme v rozpálené troubě. |
5 | Podáváme s listovými saláty. |
Poznámka
Servírujeme teplé.