Recept

Králičí ragú se žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 12706
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
8 krajíc Chléb toastový
1 ks Fenykl sladký - hlíza
1 špetka Kari koření
800 g Králičí maso
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
150 g Šalotka
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
400 ml Víno bílé
250 ml Vývar z hovězích kostí
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
8 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 869kJ
12% Sacharidy 42 g
32% Tuky 24 g
28% Sodík 568 mg
115% Bílkoviny 65 g

Králičí ragú se žampiony postup přípravy receptu:

1

Očištěné a vykostěné králičí maso nakrájíme na kostičky, vložíme spolu a nakrájeným pórkem, nasekanou šalotkou a česnekem na rozpálené máslo. Chvíli restujeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a osmahneme. Vše zalijeme vývarem a vínem, na mírném ohni necháme zvolna probublávat.

2

Do připraveného základu přidáme očištěné, na plátky pokrájené žampiony, kari koření a na kousky rozkrájený fenykl.

3

Vymazanou zapékací mísu vyložíme nasucho opečeným chlebem, přelijeme připraveným ragú a posypeme nastrouhaným sýrem.

4

Pokrm zapečeme v rozpálené troubě.

5

Podáváme s listovými saláty.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept