Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 12707
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice kremžská
600 g Kachní prsa
1 špetka Majoránka
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 hrst Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
150 g Těstoviny Fusilli
1 špetka Tymián sušený
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 933kJ
11% Sacharidy 39 g
22% Tuky 16 g
17% Sodík 340 mg
68% Bílkoviny 38 g

Kachní Terazzini postup přípravy receptu:

1

Omytá kachní prsa nakrájíme na nudličky, vložíme spolu s nasekanou cibulí a celerem na rozpálené máslo. Vše orestujeme, osolíme, opepříme a mírně podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou do měkka.

2

Poté přidáme očištěné žampiony, keré jsme pokrájeli na plátky, těstoviny a necháme táhnout do změknutí těstovin. Hotovou směs urovnáme do pekáčku.

3

Smetanu promícháme s moukou, hořčicí, přidáme nasekanou petrželku, tymián, majoránku, vše krátce povaříme a nalijeme na směs v pekáčku. Povrch posypeme strouhankou, obložíme plátky rajčat a zapečeme v troubě do zlatova.

4

Pokrm ozdobíme lístky celeru.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept