Recept

Rýžová kaše s máslem a skořicí

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Rýžová kaše s máslem a skořicí 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1271

Ingredience

300 g Cukr moučkový
3 l Mléko polotučné
300 g Máslo čerstvé
600 g Rýže loupaná
3 g Skořice mletá
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 710 kcal
Kilojoule 2 969kJ
26% Sacharidy 93 g
41% Tuky 31 g
20% Sodík 392 mg
25% Bílkoviny 14 g

Rýžová kaše s máslem a skořicí postup přípravy receptu:

1

Rýži přebereme, propláchneme a prolijeme vařící vodou. Nasypeme ji do vařícího mléka, mírně osolíme a bez míchání zvolna zavaříme. Pod poklicí rýži udusíme na kaši.

2

Porce kaše sypeme směsí moučkového cukru se skořicí a přeléváme rozpuštěným máslem.

3

Ihned podáváme.

Poznámka

Kaši můžeme sypat i nastrouhanou čokoládou nebo kakaem.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Rýžová kaše s máslem a skořicí
Moc dobrá rýžová kaše nejen pro děti. Za mě palec nahoru, podle potřeby se může ještě přidat malinko mléka, aby byla kaše řidší, ale to záleží, jakou máme rýži. Mám ráda skořici tak jsem použila tu, dětem bych nejspíš dala nastrouhanou čokoládu.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept