Bramborový salát jednoduchý - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát jednoduchý
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12715 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Hořčice |
125 ml | Ocet kvasný lihový |
2 ks | Okurky nakládané |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 65,0mg |
Draslík | 604,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 395,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Cukr krupice, Okurky nakládané, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborový salát jednoduchý postup přípravy receptu:
1 | Půl šálku octa osladíme do sladkokysela, přidáme hořčici, olej, osolíme, opepříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli, řádně promícháme a necháme chvíli uležet. |
2 | Předem uvařené brambory oloupeme, pokrájíme na tenká kolečka, okurky na drobné nudličky a vejce uvařené na tvrdo rozsekáme na drobno. |
3 | Vše smícháme v míse, zalijeme připravenou zálivkou a necháme zhruba hodinu odležet. |
Poznámka
Brambory a vejce můžeme uvařit den předem. Před servírováním ozdobíme syrovou zeleninou. Servírujeme studené.