Brukve plněné masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brukve plněné masem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12767 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
0,3 ks | Cibule |
400 g | Kuřecí maso vařené |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Žampiony čerstvé |
Brukve plněné masem | |
8 ks | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 187,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 135,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé, Kedlubna, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brukve plněné masem postup přípravy receptu:
1 | Příprava náplně: jemně nakrájenou cibuli podusíme na másle, přidáme nasekaný žampión, posekanou petrželovou nať, osolíme a dusíme do měkka. Poté přidáme namleté maso i se šťávou, mírně podlijeme a podusíme 5 minut. Odstavíme z ohně a zamícháme žloutek. |
2 | Příprava brukví: oloupané brukve vydlabeme lžičkou, osolíme uvnitř i vně, naplníme připravenou směsí a vložíme do zapékací mísy na rozehřáté máslo. |
3 | Podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborami dušenými s máslem a saláty. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Poznámky: podáváme-li brukve jako překrm, stačí nám pouze čtyři kusy, místo přílohy podáváme malé krajíčky bílého pečiva.