Celerové smaženky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerové smaženky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12786 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
150 g | Celer bulvový |
0,3 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
0,3 l | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 129,8mg |
Draslík | 147,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 336,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerové smaženky postup přípravy receptu:
1 | K vejcím ušlehaným do pěny přidáme očištěný a na jemno nastrouhaný celer. Osolíme, přidáme kmín, papriku a nastrouhanou cibuli a po částech vmícháme mouku. Těsto musí být hustší, asi jako na buchty. |
2 | Lžičkou namáčenou v tuku vykrajujeme noky, rovnou je vkládáme do rozehřátého tuku a smažíme. |
Poznámka
Smaženky podáváme s bramborovou kaší a saláty nebo jimi obkládáme maso.