Jednoduchý recept

Roláda z vepřové kýty

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Roláda z vepřové kýty 5 1
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12790

Ingredience

1 ks Cibule
2 kávová lžička Hořčice
1 ks Okurky nakládané
100 g Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Párky jemné
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová kýta
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 898kJ
2% Sacharidy 6 g
77% Tuky 58 g
72% Sodík 1 g
64% Bílkoviny 36 g

Roláda z vepřové kýty postup přípravy receptu:

1

Omyté maso rozřízneme na 1–2 cm silný plát a na prkénku jej rovnoměrně naklepeme. Plát osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do středu urovnáme nasekanou cibuli, na čtvrtky nakrájenou okurku, párek a na oleji (50 ml) usmažená míchaná vejce. Plát masa jednou stranou přehneme přes náplň a srolujeme. Roládu osolíme a povážeme pevnou nití, konce sešijeme.

2

Maso vložíme na zbylý olej do pekáčku a opečeme. Podlijeme trochou vody a za stálého polévání šťávou upečeme doměkka a dozlatova. Upečenou roládu nakrájíme na plátky.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Roláda z vepřové kýty
Recept jsem vyzkoušela, jelikož roládu jsem ještě nikdy nedělala a tak jsem zkusila něco nového. Vepřová kýta je suchá sama o sobě, takže bych pro příště vložila do rolády třeba plátky slaniny. Horčici jsem použila krémžskou, jelikož není v ingrediencích specifikována a používám ji často do pokrmů. Pekla jsem na 180 °C cca hodinu a půl. Roláda se povedla a také nám všem chutnala. Vzhledem k tomu, že se jedná o sušší maso, doporučila bych jako přílohu buď bramborovou kaši nebo šťouchané brambory. Já zvolila šťouchané brambory. Dobrou chuť blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept