Recept

Vepřová plec dušená na pivě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12791

Ingredience

80 g Chléb konzumní
1 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín drcený
1 špetka Pepř černý mletý
1,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová plec
150 ml Voda pitná
5 dl Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 201kJ
4% Sacharidy 16 g
52% Tuky 39 g
36% Sodík 724 mg
49% Bílkoviny 28 g

Vepřová plec dušená na pivě postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a na rozehřátém sádle osmahneme dorůžova.

2

Přidáme omyté, na kousky nakrájené maso, podusíme je, osolíme, okmínujeme a podlijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby zaléváme vroucí vodou.

3

Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme nastrouhané chlebové kůrky rozmíchané v pivě a šťávu povaříme a procedíme.

4

Do šťávy vložíme zpět maso, opepříme, osolíme a jen prohřejeme.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept