Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12795

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1 dl Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 ml Olej rostlinný
13,8 g Rýže dušená
81,5 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 108kJ
4% Sacharidy 15 g
27% Tuky 20 g
19% Sodík 384 mg
12% Bílkoviny 7 g

Celerové krokety I postup přípravy receptu:

1

Celer oloupeme, omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle. Vložíme jej na lžíci rozehřátého másla, mírně podlijeme vývarem a dusíme 15 minut. Poté přidáme okapanou uvařenou rýži a oboje podusíme do vysmahnutí šťávy. Necháme polovychladnout, spojíme dvěma žloutky, osolíme, dle potřeby zahustíme strouhankou a na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety.

2

Krokety obalíme v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a smažíme na oleji.

3

Hotové dáme okapat na papírový ubrousek a před podáváním je pokropíme máslem.

Poznámka

Podáváme s citrónem k pečeným masům nebo jako samostatný pokrm s brambory a tatarskou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept