Tvarohové knedlíky

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
902 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
33 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvaroh rozmačkáme nebo prolisujeme hrubším sítem.
  • 2
    Žemli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme mlékem.
  • 3
    Do tvarohu přidáme sůl, prosátou hrubou mouku a rozmíchaná vejce. Vše promícháme a nakonec zamícháme žemli. Ze hmoty tvarujeme malé kulaté knedlíky, vkládáme je do vařící vody a krátce po zavaření je opatrně zamícháme. Zvolna vaříme.
  • 4
    Při podávání posypeme okapané knedlíky na sucho osmahnutou strouhankou a směsí moučkového a vanilkového cukru. Pokrm přelijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.