Sledě s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sledě s cibulí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12835 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
800 g | Sleď čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 282,4mg |
Draslík | 146,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sledě s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky, osolíme a dusíme na másle. Přidáme očištěné a osolené sledě naříznuté na hřbetě a dusíme pod pokličkou doměkka. |
2 | Pokrm připravujeme v ohnivzdorné nádobě, ve které jej i podáváme. |
Poznámka
Povrch pokrmu můžeme ozdobit omytými rajčaty, nakrájenými na kolečka.