Recept

Bažant pečený na ovoci

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12854

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 ks Bažant obecný
200 g Hroznové víno
4 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,252 kcal
Kilojoule 5 236kJ
9% Sacharidy 33 g
82% Tuky 61 g
37% Sodík 748 mg
243% Bílkoviny 136 g

Bažant pečený na ovoci postup přípravy receptu:

1

Očištěného a vykuchaného bažanta osolíme, zabalíme do slaniny, ovážeme a za častého polévání upečeme v troubě doměkka.

2

Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky, z bobulí vína odstraníme pecičky.

3

Upečeného bažanta vyjmeme a necháme na teplém místě. Omáčku zbavíme tuku, přidáme k ní vývar a vložíme na několik minut ovoce.

4

Bažanta na míse obložíme ohřátým ovocem a pokropíme trochou omáčky. Zbylou omáčku podáváme v omáčníku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept